Venner-stjerne levede med uopdaget handicap

Der er ikke mange scener i den amerikanske komedieserie "Friends" - på dansk Venner - hvor skuespillerinden Jennifer Anistons karakter Rachel sidder med næsen dybt begravet i en bog.

Det ville i så fald også være rent skuespil - i virkelighedens verden har Aniston kæmpet med ordblindhed hele sit liv. Men det var et rent tilfælde, at hendes lidelse blev opdaget.

Det fortæller hun til The Hollywood Reporter.

- Den eneste grund til, at jeg opdagede det, var, at jeg havde fået en recept på briller. Så jeg fik de her Buddy Holly-agtige briller på. Det ene glas var blåt, og det andet glas var rødt. Og jeg skulle læse en tekstbid højt, og så stillede de mig ti spørgsmål med afsæt i det, jeg lige havde læst. Jeg tror, jeg fik tre rigtige. Så de spændte en computer fast på mine øjne, som kunne vise, hvor mine øjne kiggede hen, når jeg læste, fortæller den 45-årige filmstjerne.

- Mine øjne sprang fire ord frem og to tilbage, og jeg havde også en smule dovent øje, altså som skeløjethed, som de altid må rette i billeder af mig. Jeg troede, jeg var dum, for jeg kunne bare ikke huske noget, jeg havde læst, fortsætter Aniston.

Jennifer Aniston har dog i den grad haft en givtig karriere på trods af sit handicap. Senest spiller hun hovedrollen i dramaet "Cake", der havde amerikanske premiere fredag den 23. januar.

Newspaq

 

Dagens Gossip