Vennerne hyldede Thorning: Hun er stærk og sej

- Ambitionen er, at vi også får anledning til at fejre dit 10-års jubilæum som statsminister.

Hvad der for et år siden ville have lydt som en dårlig vittighed, var faktisk ganske kendetegnende for stemningen, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mandag holdt reception i anledning af sit 10 års jubilæum som partiformand.

Ordene kom fra økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), der var blandt talerne i Fællessalen på Christiansborg, hvor partifæller, politiske venner og enkelte modstandere var samlet for at fejre S-formanden.

I talerne blev især Helle Thorning-Schmidts råstyrke fremhævet.

- Du har en enorm viljestyrke og en ualmindelig fast rygrad, lød det fra Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

- Du tager ufattelig mange kugler for alle os andre, sagde finansminister Bjarne Corydon (S).

Og humøret var mildt sagt højt, ikke mindst næret af de politiske meningsmålinger, der på det seneste har vist fremgang til regeringsblokken.

Den seneste måling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, viser, at Socialdemokraterne nu igen er oppe på de 24,8 procent af stemmerne, som det fik ved det seneste valg.

Statsministeren selv tog imod de mange gæster med håndtryk, kindkys og kram, og indimellem blev der også tid til at holde ægtemanden, Stephen Kinnock, lidt i hånden.

Mens talerne var lutter ros til partiformanden, var der enkelte stikpiller på gavebordet. Enhedslisten forærede Helle Thorning-Schmidt en nyudgivet kritisk bog om salget af det statslige energiselskab Dong.

Det var salget af Dong til amerikanske Goldman Sachs, der blandt andet fik SF til at forlade regeringen sidste år.

Og Dansk Folkeparti havde tilsyneladende tænkt i samme baner, da det skulle på gaveindkøb. Partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, forærede Helle Thorning-Schmidt en aktie i det amerikanske investeringsselskab.

/ritzau/

 

Dagens Gossip