Venstre anklager De Radikale for dagpenge-slingrekurs

Det skal have mærkbare konsekvenser, hvis man som dagpengemodtager takker nej til et jobtilbud.

Det budskab bringer De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, til torvs i Jyllands-Posten, og han får opbakning til idéen fra Venstre.

- Det er vi i Venstre fuldstændig enige med Morten Østergaard i. Er der et job, man kan bestride, har man også pligt til at tage det, siger politisk ordfører Inger Støjberg til Ritzau.

Men der er alligevel noget, som det store oppositionsparti ikke kan få til at stemme.

- Morten Østergaard er på slingrekurs. På den ene side siger han, at der skal strammes op på reglerne. På den anden side har han lige afskaffet den gensidige forsørgerpligt og hævet satserne for kontanthjælp til unge, lyder det fra ordføreren.

Hun mener, at regeringen dermed er med til at gøre det mindre attraktivt for ledige at finde et arbejde.

- Det skal altid kunne betale sig at arbejde i Danmark, men sådan er det desværre ikke nu. Knap 18.000 danskere ville i dag få mere til rådighed ved at være på offentlig forsørgelse end ved at gå på arbejde, siger Inger Støjberg med henvisning til et nyligt svar til Folketingets Finansudvalg.

Dagpengesystemet har været et ømt punkt for regeringen. Når Morten Østergaard vælger at genåbne debatten, sker det ifølge Jyllands-Posten med henvisning til DR-dokumentaren "Den dag de fremmede forsvandt". Her siger flere ledige nej tak til tilbudte job.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Ole Hækkerup, mener ikke, at der er tale om et omfattende problem, og Inger Støjberg siger, at "det er svært at vurdere, hvor mange mennesker det drejer sig om".

- Jeg tror helt grundlæggende, at de fleste mennesker meget gerne vil have et arbejde. Men det er klart, at når regeringen skaber et system, der gør, at det ikke altid kan betale sig at arbejde, så kan tanken strejfe nogen, at det lige så godt kan betale sig at blive derhjemme.

Spørgsmål: Hvis du selv blev arbejdsløs, ville du så sige ja til det første og bedste jobtilbud?

- Jeg synes, at der er meget stor værdi i at være på arbejdsmarkedet, og det er vigtigt at holde sig i gang, selvom man altid helst vil have et job, der er relevant i forhold til ens uddannelse, siger Inger Støjberg.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip