Venstre-bagland vil helst i regering med Konservative

Hvis de borgerlige partier har flertal efter det kommende folketingsvalg, skal Venstre søge et nyt samarbejde med De Konservative, som partiet dannede regering med fra 2001 til 2011.

Sådan lyder budskabet fra flertallet i en rundspørge, som Ritzau har foretaget blandt Venstres lokalformænd og medlemmer af by- og regionsråd op til Venstres landsmøde i weekenden.

Her svarer tæt ved to tredjedele af de 276 deltagere, at de gerne ser en regeringskonstellation, hvor De Konservative er med.

- Det fungerede fint i 10 år, og det jeg tror på, at det kan komme til at gøre igen. Der er rigtig mange politikker, der flugter, siger Jørgen Christensen, som er formand for Venstres kommuneforening i Thisted.

Også Liberal Alliance er klar til ministerposter, mener fire ud af 10 i Ritzaus rundspørge.

- Liberal Alliances pragmatiske tilgang til udlændingepolitikken passer bedre til min ideologi end Dansk Folkeparti, som er et populistisk parti, forklarer Olav Nørgaard, der sidder i regionsrådet for Venstre i Midtjylland.

Derimod er det mindre end hver tredje, der kan se Dansk Folkeparti medvirke i en kommende regering. Næsten lige så mange, cirka hver fjerde, ser en konstellation med det nuværende regeringsparti Det Radikale Venstre.

Under hver femte har fidus til, at Venstre skal gå alene i regering, men spørger man politisk kommentator Jarl Cordua, som er vært på Radio24syv, er det udfald det mest sandsynlige.

- Jeg forventer ikke, De Konservative vil i regering, før de nærmer sig 10 procent af stemmerne, og jeg tror også, Liberal Alliance skal have en stor fremgang, før det bliver aktuelt, påpeger han.

- Dansk Folkeparti lyder heller ikke som om, de er på vej i regering, og jeg vil blive meget, meget overrasket, hvis det – såfremt de nuværende målinger holder nogenlunde stik – ikke ender med en ren Venstre-regering, konstaterer kommentatoren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip