Venstre bakker op om millionbevilling til Skat

Regeringen får ikke umiddelbart problemer med at samle flertal til sit forslag om tilføre Skat 425 millioner kroner, der skal sætte skub på Skats behandling af klagesager fra boligejere.

Venstre finder det positivt, at regeringen vil sænke sagsbehandlingstiden hos Skat, fortæller Torsten Schack Pedersen, der er skatteordfører i Venstre.

- Vi har gentagne gange kritiseret, at sagsbehandlingstiderne har været stigende, hvilket har været et kæmpe problem for borgernes retssikkerhed, siger Torsten Schack Pedersen og fortsætter:

- Hidtil har regeringen bare slået problemerne hen, så det er selvfølgelig positivt, at regeringen nu begynder at tage problemet alvorligt, og jeg må formode, at regeringen har fundet det beløb, der er behov for, siger han.

De 425 millioner kroner skal ifølge regeringens forslag gå til, at der kan ansættes 300 medarbejdere i Skat og Skatteankestyrelsen.

Medarbejderne skal behandle klager fra boligejere, der mener at have krav på fradrag for forbedringer, som de har gennemført på deres grund.

Fradraget forsvandt i Skats system i starten af 00'erne, hvilket har ført til en stribe af klager fra boligejere.

Uden en ny bevilling vil Skat først være færdig med nogle af sagerne i 2017, mens andre sager først vil være afsluttet i 2025.

- Sagsbehandlingstider skal måles i måneder og ikke år, for det er helt uacceptabelt. I et retssamfund må man sørge for, at tingene er i orden, og så må bevillingerne matche det behov, siger Torsten Schack Petersen.

Mens Venstre bakker op om regeringens forslag, forholder SF sig mere kritiske. Skatteordfører Lisbeth Bech Poulsen kalder forslaget for "kortsigtet" og mener, at hele skattesystemet skal gentænkes.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip