Venstre bekymrer sig: Er regeringens kræftindsats nok?

Der er gode initiativer i regeringens sundhedsudspil, men det er langt fra nok, hvis regeringen skal kompensere for sin misrøgt af sundhedsområdet siden 2011.

Sådan lyder meldingen fra Venstres sundhedspolitiske ordfører, Sophie Løhde, efter at regeringen torsdag fremlagde sin sundhedspakke. Regeringen vil bruge fem milliarder kroner på kræftbehandling, kronisk syge og at mindske uligheder i sundhedsvæsnet frem mod 2018.

- Der er udmærkede initiativer her og der. Men det er langt fra, hvad de lovede før valget. Det er da dejligt, at de er begyndt at interessere sig bare en lille smule for sundhedsvæsnet, men det skyldes nok snarere, at der snart kommer valg end så meget andet.

- Men der er også områder, hvor vi er bekymrede for, om regeringen er parat til at gøre nok. Blandt andet på kræftområdet, hvor vi savner svar på, hvad man vil gøre ved den meget forskellige kræftbehandling fra sygehus til sygehus, siger Sophie Løhde.

Helle Thorning-Schmidt (S) langede ud efter Venstre, da hun fremlagde udspillet torsdag. Statsministeren har svært ved at se, hvordan Venstre vil matche sundhedspakken, når partiet går ind for nulvækst i den offentlige sektor.

Men den kritik afviser Løhde. Og det vil man også kunne se, når Venstre "om kort tid" kommer med forskellige udspil på netop sundhedsområdet.

- Sundhedsområdet er højt prioriteret i Venstre. Det viste vi alle dage, da vi sad i regering, og det viser vi nu. Regeringen har spillet ud med fem milliarder kroner over fire år. Det er vi ikke skræmt af. Det vil man også kunne se, når vi fremlægger vores plan, sige hun.

/ritzau/