Venstre: Bødskov skal beklage til samråd om PET-sag

Venstres tillid til justitsminister Morten Bødskov (S) vakler mere og mere som dagene går frem mod tirsdagens samråd om ministerens rolle i PET-sagen, som i yderste konsekvens kan ende med at vælte ministeren.

- Vi har mindre tillid til ham nu, end vi havde til ham før weekenden. Der vælter skeletter ud af skabet, siger retsordfører for Venstre, Karsten Lauritzen.

Karsten Lauritzen henviser til, at man i weekenden kunne læse i Ekstra Bladet, at unavngivne kilder i PET siger, at det ikke er rigtigt, at der var en konkret trussel mod Pia Kjærsgaard forud for hende og Folketingets retsudvalgs besøg på Christiania i februar 2012.

- Det øger behovet for, at Morten Bødskov kommer med en rigtig god forklaring i morgen, siger Karsten Lauritzen.

Ud over en grundig forklaring, skal ministeren også beklage to ting i sagen.

Venstre mener for det første, at Bødskov har vildledt retsudvalget i sagen om besøget på Christiania og kommet med "søforklaringer" i stedet for at oplyse udvalget om det trusselsbillede, som PET vurderede, at der var.

Karsten Lauritzen vil have svar på, hvorfor ministeren gjorde det, men han har "ærligt talt" svært ved at forestille sig et svar, som kan være tilfredsstillende. Derudover ønsker han en beklagelse for vildledelsen.

For det andet mener Venstre, at justitsministeren har forsømt oplagte lejligheder til at sikre, at Danmark er et land, hvor man kan komme frit rundt lige meget, om man er Pia Kjærsgaard eller digter. Det er ministerens fornemmeste opgave, at give folk mulighed for det, siger Karsten Lauritzen.

- Den opgave og den kamp, synes vi, ministeren har svigtet. Det kan han ikke lave om, men det kan han beklage, hvis han vil, siger Lauritzen.

Han understreger, at kravene til ministerens svar til samrådet tirsdag er meget høje.

Om Venstre kan genopbygge tilliden til ministeren, hvis denne beklager, vil Karsten Lauritzen vente med at sige noget om til efter samrådet.

- Det kommer an på, om det er en rigtig beklagelse, eller en beklagelse ministeren kommer med for at redde sit politiske liv, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip