Venstre: Danmark er asylmagnet for familiesammenføring

Regeringen har lempet udlændingepolitikken på 31 områder. Derfor er vi blevet en magnet for asylansøgere, som foretrækker Danmark for Norge og Sverige, fordi de hurtigst får familien herop. Sådan lyder det fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro, beskylder til gengæld Venstre for ikke at forholde sig til den konkrete stramning af asylpolitikken, som regeringen har fremlagt.

- Venstre er ikke kommet med et eneste ærligt forslag til stramninger af asylreglerne, og vi kan ikke en gang få et svar på, om Venstre vil støtte vores stramning, siger Maja Panduro.

Udmeldingerne understreger, at udlændingepolitikken nu for alvor er blevet en slagmark på Christiansborg, efter at regeringen har hævet forventningen til antallet af asylansøgere i år fra 10.000 til 20.000.

Det har fået regeringen til at foreslå stramninger i adgangen til opholdstilladelser og familiesammenføring for personer, som ikke er individuelt forfulgt, men i stedet er flygtet fra en borgerkrig, som det er tilfældet for omkring en tredjedel af de syriske asylansøgere.

Venstre mener dog langt fra, at forslaget er nok:

- Der er ingen tvivl om, at Danmark er en asylmagnet. En af grundene er, at man efter en meget kort periode i Danmark kan få sin familie herop. Man kan ikke fortænke den enkelte asylansøger i at vælge et land, hvor det er let at få sin familie til, siger Inger Støjberg.

Hun henviser dermed til, at asylansøgere i Danmark allerede efter 5,5-7,5 måneder kan få behandlet deres sag om familiesammenføring i Danmark mod 14-25 måneder i andre nordiske lande.

- I Danmark får man hurtigst familiesammenføring, fordi regeringen tidligt lempede reglerne. Dengang advarede vi kraftigt, men lige lidt hjalp det. Regeringen overhørte alle advarsler. Derfor sidder vi i den suppedas, siger Inger Støjberg.

Maja Panduro afviser dog blankt Venstres liste med 31 lempelser i udlændingepolitikken.

- Den liste, Venstre har rejst rundt med, er blevet pillet fra hinanden igen og igen og er mest et udtryk for, at de ikke vil forholde sig til den reelle stramning, vi lægger frem.

- Der er nogle kommuner, som er under pres, og det handler regeringen på. Venstre råber og skriger, men vil ikke engang svare på, om man vil støtte den stramning, vi har foreslået, siger Maja Panduro.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip