Venstre: Drabsdømte forældre skal miste forældremyndighed

En forælder, der har dræbt sine børns anden forælder, får fremover ikke længere automatisk forældremyndigheden over barnet.

Det oplyste socialminister Manu Sareen (R) mandag aften forud for et møde med Folketingets partier tirsdag morgen.

Dermed ændrer han holdning i sager, hvor en forælder får myndigheden over fælles børn efter at have dræbt børnenes mor eller far.

Holdningsændringen vækker glæde hos Venstre.

- Det er glædeligt, at han har ladet sig presse til at ændre holdning, og at regeringen er blevet enig med sig selv om, at den paragraf skal ændres, siger familieordfører Tina Nedergaard (V) til Ritzau.

Lovgivningen på området er blevet kritiseret, efter at flere medier har beskrevet en sag, hvor en mand dræbte sin ekskone, den 39-årige Hafida Bourouih, og fik forældremyndigheden over parrets to børn.

Men i stedet for, at der bliver taget udgangspunkt i barnets tarv, som Manu Sareen lægger op til, vil Venstre tage et skridt yderligere.

- Vi ønsker det ændret til, at man som udgangspunkt mister forældremyndigheden. Så må vi høre, om ministeren er parat til at gå lige så langt som Venstre, siger Tina Nedergaard.

Mens Manu Sareens kovending i sagen får ros fra politiske partier, kritiserer Danske Familieadvokater ændringen, som ifølge foreningen er populistisk og risikerer at skabe nye huller i lovgivningen.

Men det afviser Venstres ordfører.

- Man kan jo godt kalde en politik, som befolkningen ønsker, for populistisk. Men man kan jo også kalde det sund fornuft. Her tror jeg, at befolkningen synes, at det er sund fornuft. Det har vi længe kunnet se i Venstre. Det tog så lidt længere tid for ministeren, siger Tina Nedergaard.

På et møde i Socialministeriet tirsdag morgen underretter Manu Sareen partierne om sin nye holdning i sagen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip