Venstre er åben for flere medarbejdere til Skat

admin

426 uger siden

|

22/05/2016

Dagens topnyheder

Det er selvfølgelig ikke i regeringens interesse, hvis nogen svindler med danskernes fælles skattekroner. Derfor holder Venstre et vågent øje med, om Skat er tilstrækkeligt rustet til sine opgaver - herunder kontrollen med udbetalinger af negativ moms.

Det siger Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm.

- Vi vil gerne have, at vi hele tiden får et mere velfungerende skat, som også kan lave bedre tilsyn med momsudbetalinger, så vi fanger dem, der svindler med moms.

- Vi følger hele tiden situationen nøje i forhold til, hvor mange medarbejdere der er brug for i Skat. Så hvis vi på et tidspunkt oplever, at der er behov for flere medarbejdere, er vi åbne for at se på det, siger Louise Schack Elholm.

Det frygtes ifølge Politiken, at en ny sag om milliardsvindel har ramt Skat.

Mistanken om svindel skyldes, at Skats udbetalinger af såkaldt negativ moms er steget kraftigt fra 2010 til 2015. Samtidig har kontrollen med udbetalingerne været stærkt begrænset.

Rigsrevisionen vil derfor kulegrave det pågældende område i Skat. Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne efterlyser i den forbindelse en diskussion om, hvorvidt styrelsen mangler hænder eller er tilstrækkeligt bemandet.

Indtil videre har Venstre dog ingen viden om, at Skat er underbemandet på området for kontrol af momsudbetalinger.

- Vi har ikke fået meldinger om, at der skulle mangle medarbejdere, siger Louise Schack Elholm.

Men bekæmpelse af skattesvindel handler ikke kun om antallet af ansatte i Skat, påpeger hun. Eksempelvis kan det være nødvendigt at samkøre systemer fra forskellige styrelser for at få et bedre overblik.

- Vi er selvfølgelig ikke interesserede i, at folk svindler med moms. Det handler om at få flere oplysninger, som man kan køre sammen.

- Vi har overvejet, om man kan samle oplysninger eventuelt fra Skat, Erhvervsstyrelsen og andre steder, så vi kan få et bedre billede af, hvor der er risiko for at blive begået svindel, siger Louise Schack Elholm.

/ritzau/