Venstre farer i blækhuset efter Holger K.-melding

Den nye udenrigsminister, Holger K. Nielsen (SF), har som noget at det første i sin nye stilling gjort Venstre godt gammeldags stiktosset.

I sin tiltrædelsestale langede udenrigsministeren opsigtvækkende ud efter Venstre for at slå over på en kritisk linje over for EU i et populistisk forsøg på at hente vælgere:

- Jeg synes, der er mange ting, der går i en betænkelig retning. Jeg skal slet ikke nævne Uffe Ellemanns gamle parti i den sammenhæng, sagde Holger K. Nielsen.

Jakob Ellemann-Jensen, der er udviklingsordfører for Venstre, siger, at Holger K.s påstand er "lodret forkert":

- Den nye udenrigsminister må være politisk tonedøv, hvis han i ramme alvor kalder Venstre for et EU-skeptisk parti, siger Jakob Ellemann-Jensen i en kommentar.

- Det lover ikke godt for forhandlingerne om en ny europapolitisk aftale, som nu har stået på siden foråret, og hvor især SF løbende har forsøgt at sænke ambitionsniveauet under forhandlingerne, siger han.

Jakob Ellemann-Jensen understreger, at Venstre arbejder for at afskaffe de danske EU-forbehold, og at Holger K. Nielsen vil fastholde dem.

- Hvis Holger K. Nielsen virkelig vil vise europæisk sindelag, kan han jo starte med at udskrive en folkeafstemning om rets- og forsvarsforbeholdene, som regeringen har lovet i sit regeringsgrundlag, siger Venstre-manden.

- I Venstre er vi klar til at spørge danskerne, om vi skal tættere på det europæiske samarbejde, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Da Holger K. Nielsen var formand for SF, var hans skepsis mod EU ikke til at overse. Tilbage i 1992 turnerede han land og rige rundt med sloganet: "Holger og konen siger nej til Unionen".

Flertallet af vælgerne fulgte ham og stemte nej til Maastricht-traktaten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip