Venstre: Flere skal have lov at bygge på kysten

Der skal ikke være Mallorca-tilstande med rækkevis af betonhoteller på de danske kyster. Men langt flere end 10 steder i Danmark bør have lov til at opføre hoteller, restauranter eller campingpladser, hvis de mener, det kan tiltrække turister.

Det mener Venstre, som gerne havde set en mere "ambitiøs" vækstaftale for turisterhvervet end den, som partiet fredag indgik med SR-regeringen, Dansk Folkeparti og De Konservative.

- Jeg synes ikke, det er rimeligt, at man lægger sig fast på 10 projekter, når man tænker på, hvor mange kystkommuner vi har, som kunne have gavn af det her, siger Venstres turismeordfører, Hans Chr. Thoning.

Han kalder aftalen "starten på processen" og lægger ikke skjul på, at der efter det største oppositionspartis opfattelse skal gives tilladelse til endnu flere byggerier, når forsøgsordningen skal evalueres efter fem år.

- Der er sat en femårig plan på, men hvis det over de første par år viser sig, at det her er givtigt for den enkelte kommune, skaber arbejdspladser og er miljømæssigt i orden, så mener jeg ikke, at der skal gå fem år, før vi evaluere, siger Hans Chr. Thoning.

Både Enhedslisten og SF er stærkt kritiske over for aftalen. De to røde partier frygter, at SR-regeringen sammen med de borgerlige partier har åbnet for en gradvis bebyggelse, som vil ødelægge naturoplevelsen på de åbne danske kyster.

Den bekymring deler Hans Chr. Thoning "slet ikke":

- Kommunerne ved ganske udmærket, hvilken del af deres kystområde de skal passe på. Det skal de nok håndtere, når de laver lokalplan for projekterne.

- Og vi har så mange gode arkitekter, som sagtens kan få projekterne indpasset i den pågældende natur, siger Hans Chr. Thoning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip