Venstre: Forstår ikke ministers skarpe PET-kritik

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, forstår ikke justitsminister Mette Frederiksens (S) skarpe kritik af PET efter Rigspolitiets redegørelse af myndighedernes indsats under attentaterne i København i februar.

- Jeg synes egentlig, det er mærkeligt, at man retter så skarp en kritik mod PET. Det er jo Mette Frederiksen, der er øverst ansvarlig chef for PET og har været en aktiv del af den terrorindsats, der var under terrorattentatet, siger Karsten Lauritzen.

Han kalder det, "et alvorligt kritikpunkt", at PET, ifølge justitsministeren, har givet regeringen forkerte oplysninger om, hvor hurtigt politiet rykkede ud til synagogen i København.

Men alligevel mener Karsten Lauritzen, at det er ministeren selv, der skal tage ansvar for PET's forkerte oplysninger til regeringen.

- Jeg synes, at justitsministeren i stedet for at påtage sig nogle af de ting, der er gået galt, skubber det videre til den nu afgående PET-chef. Det synes jeg faktisk ikke er ordentligt.

- Det synes jeg bestemt, hun bør forklare, og som venstres retsordfører er jeg sådan set bekymret for regeringens evne til at håndtere terrorberedskabet, siger han.

Før offentliggørelsen af Rigspolitiets redegørelse blev det meddelt, at PET-chef Jens Madsen fratræder sin stilling efter halvandet år på posten.

Og det er den fratrædelse, Karsten Lauritzen mener, er et problem.

Selv har Mette Frederiksen ikke sagt, at afskedigelsen er en direkte konsekvens af Rigspolitiets redegørelse.

Hun har dog understreget, at "det står ret klart, at der er grund til at udtale kritik i den her sag".

/ritzau/

 

Dagens Gossip