Venstre: Frederiksen er ude i retspolitisk kovending

Der er glæde at spore hos Venstre, efter justitsminister Mette Frederiksen (S) har varslet 11 nye tiltag på baggrund af redegørelser af forløbet frem til terrorangrebet i København i februar.

Men det er samtidig "noget af en retspolitisk kovending, som justitsministeren er ude i," lyder det fra retsordfører Karsten Lauritzen (V).

- Det vælger vi at glæde os over, fordi vi i tre år har fremsat det ene forslag efter det andet for at tage et opgør med en mere lempelig adgang til prøveløsladelser, reststraf og samfundstjeneste.

- Og hver gang har regeringen stemt rødt i folketingssalen. Nu er man så villig til at se på de her ting, og det synes vi er glædeligt, siger retsordføreren.

I samme forbindelse nævner Karsten Lauritzen, at han er en smule bekymret over, at der skal nedsættes flere udvalg, råd og nævn i stedet for bare at skride til handling og føre tiltagene ud i livet.

- Jeg frygter, at det hele går op i proces og hysteri, så meget lidt faktisk ender med at blive til virkelighed, siger Venstres retsordfører.

/ritzau/

 

Dagens Gossip