Venstre går til angreb på skattedirektør efter rapport

Venstre går ind i efterspillet om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand Stephen Kinnocks skattesag med et direkte angreb på den tidligere direktør i Skat København, der satte hele sagen i gang, Erling Andersen. Det skriver Jyllands-Posten.

Venstres ledelsesmedlem og tidligere minister Claus Hjort Frederiksen siger, at der er kommet noget godt ud af Skattesagskommissionen, som mandag fremlagde sin 1700 sider store rapport.

- Det er blevet klarlagt, at man i Skat har alvorlige problemer med retssikkerheden. Specielt Erling Andersen, der jo er en af årsagerne til, at kommissionen overhovedet blev nedsat, siger Claus Hjort Frederiksen til avisen.

Den tidligere finansminister peger på, at Erling Andersen personligt var med til at forhindre fotomodel Camilla Vest i at få kendskab til Skats begrundelser for frifindelsen af Kinnock, som blev beskyldt for at betale for lidt i skat i forbindelse med hans arbejde i udlandet.

Camilla Vest og hendes mand blev derefter i 2011 begge idømt et år og ni måneders fængsel for skattesvindel i byretten, selv om hendes sag mindede meget om Kinnocks.

Men efter at Thorning og Kinnock i 2012 offentliggjorde hele deres skatteafgørelse, blev fotomodellen frifundet i Østre Landsret.

- Erling Andersen var med til ændre ligningsvejledningen i Thornings skattesag, siger Claus Hjort Frederiksen.

- Og han indførte derefter tavshedspligt om beslutningen, så der ikke kunne komme viden ud om den, vel vidende at der i Camilla Vest-sagen, som mindede meget om den, var faldet en dom, siger han til avisen og kalder sagen for en af de groveste, han har oplevet.

Ifølge Jyllands-Posten ønsker Erling Andersen ikke at kommentere angrebet fra Venstre.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip