Venstre har droppet krav om job for at få ophold

Venstres udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg, kunne onsdag præsentere en asylaftale med de øvrige partier i blå blok, som gennemfører en stor del af den "straksopbremsning", som Venstre lovede i valgkampen.

Et af forslagene i Venstres asyludspil "Styr på tilstrømningen" er dog blevet droppet. Venstre ville gerne have afskaffet muligheden for, at flygtninge kan opnå permanent ophold uden at kunne tale dansk og er i arbejde.

Men det var der ikke flertal for i blå blok efter valget, erkender Inger Støjberg:

- Det var Venstres ønske at gennemføre forslaget, men det er også sådan, at der skal være et flertal for det, siger Inger Støjberg.

Hun afviser dog alle beskyldninger om, at Venstre har begået sit første løftebrud efter regeringsdannelsen. Tværtimod har Venstre levet op til, at man meget hurtigt vil bede Folketinget om at behandle forslagene til stramninger, mener Inger Støjberg:

- Nej, undskyld mig. Venstre gik til valg på de her ting, det har vi sagt. Og ærligt talt, vi har ikke engang indkaldt Folketinget ekstraordinært. For Folketinget er ikke engang sat endnu, så jeg synes rent faktisk, at vi har overopfyldt det, vi gik til valg på, siger Inger Støjberg.

De fire blå partier - Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og De Konservative - er blandt andet enige om at sænke ydelsen for asylansøgere, så den kommer ned på SU-niveau.

Til gengæld bliver det muligt at få forsørgertillæg samt en sprogbonus, hvis man består en danskprøve.

Ifølge Inger Støjberg vil Venstre ud over onsdagens aftale også fremsætte et lovforslag om et andet punkt i partiets asyludspil.

Det drejer sig om genindførsel af optjeningsprincipperne på børnecheck og folkepension for flygtninge. Formålet med forslaget er ifølge Venstres udspil, at flygtninge ikke skal stilles bedre end danskere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip