Venstre har før været nede at vende og er kommet igen

Venstre har før været nede at vende og er kommet op igen. Det vil også ske efter valgnederlaget, hvor partiet kan miste et dusin mandater, selv om partiformanden Lars Løkke Rasmussen kan danne en blå regering med støtte fra Dansk Folkeparti.

Det vurderer veteranen Claus Hjort Frederiksen, som 1985-2001 var partisekretær under Uffe Ellemann-Jensen og Anders Fogh Rasmussen, ved Venstres valgfest i Landstingssalen på Christiansborg.

- Det er smerteligt for Venstre med det mandattal, det ser ud til, at vi lider. Det er på en måde også forventeligt efter den turbulens, vi har været igennem i det sidste års tid. Nu må vi stramme bardunerne i Venstre og arbejde os videre, siger Claus Hjort Frederiksen.

- Jeg er gammel partisekretær og har i min tid oplevet lidt af hvert. Venstre har styrken til at komme tilbage.

Han er ikke bekymret over, at Venstre skal danne regering med Lars Løkke Rasmussen som statsminister men med Dansk Folkeparti som det største borgerlige parti.

- Det ser jeg fortrøstningsfuldt på. Men det ser ud til at blive en klar borgerlig valgsejr i kampen mellem rød og blå blok, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han vil ikke spå om, hvorvidt Dansk Folkeparti skal med i regeringen, fordi Venstre er for svage til at danne en ren Venstre-regering. Det afgøres af forhandlinger mellem Løkke og Kristian Thulesen Dahl, siger han.

- Men for mit eget vedkommende mener jeg, at Dansk Folkeparti er fuldt kapabel og duelig til at træde ind i en regering. De har sammen med os påtaget sig et stort ansvar i en vanskelig økonomisk situation, siger Claus Hjort Frederiksen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip