Venstre i Holstebro undsiger nu også Løkke

Venstre i Holstebro har mandag aften trukket støtten til partiets landsformand, Lars Løkke Rasmussen, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Ifølge DR Nyheder var der ikke enighed om at undsige Lars Løkke på mandagens møde i Holstebro.

Kommuneforeningens næstformand, Mette-Marie Thomsen, oplyser, at en simpel håndsoprækning afgjorde spørgsmålet.

Hun vil ikke ud med, hvor stort flertallet for at trække støtten til Lars Løkke var. Men det var hverken en enkelt stemme, der delte medlemmerne, ligesom der ikke var et enstemmigt flertal, oplyser hun.

- Det var et sted midt i mellem, siger Mette-Marie Thomsen til DR Nyheder.

Hun oplyser videre, at der på mødet var enighed om at kræve et ekstraordinært landsmøde for at få en afklaring på formandsspørgsmålet.

Med Holstebros undsigelse af Løkke har i alt 16 kommuneforeninger meldt offentligt ud, at de kræver Venstreformandens afgang.

Samtidig har kendte Venstre-medlemmer som EU-parlamentariker Jens Rohde og tidligere videnskabsminister Helge Sander meldt ud, at Løkke bør træde tilbage og afløses af Kristian Jensen som ny formand.

Mandag aften har Preben Bang Henriksen som det første medlem af Venstres folketingsgruppe meddelt, at han ikke længere ønsker Lars Løkke på formandsposten.

Tidligere integrations- og kirkeminister Birthe Rønn Hornbech (V) har dog også kritiseret Lars Løkke ved at sige, at hun overvejer at forlade partiet, hvis han fortsætter som formand.

Tirsdag aften venter der Lars Løkke Rasmussen et skæbnesvangert hovedbestyrelsesmøde i Odense, hvor hans politiske fremtid er det altoverskyggende tema.

Løkke kan dog glæde sig over, at en lang række kommuneforeninger fortsat bakker op om ham.

/ritzau/

 

Dagens Gossip