Venstre i Nyborg: Nu tager vi borgmesterposten

Venstre tager borgmesterposten i Nyborg. Det står fast efter et møde mellem Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne lørdag formiddag.

Dansk Folkeparti støtter den nye borgmester fuldt ud.

- Vi står bag Kenneth Muhs 100 procent. Vi lægger op til en bred aftale, men Venstre skal sidde for bordenden, siger Carsten Kudsk (DF).

- Venstre og Dansk Folkeparti må desværre konstatere, at Socialdemokraterne taler om bredt samarbejde, men reelt kun ønsker at samarbejde, hvis Erik Christensen sidder for bordenden, siger Kenneth Muhs i en pressemeddelelses.

- Det overrasker mig naturligvis, men jeg er tvunget til at tage det til efterretning.

Dramaet omkring borgmesterposten i Nyborg startede fredag morgen, da byrådsmedlem Jan Reimer Christiansen hoppede fra Socialdemokraterne over til Venstre.

Dermed blev det pludseligt muligt for Kenneth Muhs at snuppe borgmesterkæden fra Erik Christensen (S) halvanden uge efter kommunalvalget.

Venstre og Dansk Folkeparti har lørdag taget kontakt til SF og Enhedslisten for at finde ud af, om de er interesseret i et samarbejde de kommende fire år.

- Vi skylder vores vælgere at maksimere vores indflydelse, siger Kenneth Muhs.

- Et flertal peger nu på mig som borgmester, og det føler jeg mig forpligtet til at udnytte. Den maksimale politiske indflydelse får man, hvis man har modet til at sætte sig for bordenden. Det har jeg, understreger han i pressemeddelelsen.

Rød blok vandt flertallet med 13 af de 25 mandater i Nyborgs Byråd ved kommunalvalget 19. november.

Jan Reimer Christiansen har forklaret sit kontroversielle partiskifte med, at han altid har brændt for at drive politik for landdistrikterne og skabe forandring. Den mulighed føler han ikke, at han får hos Socialdemokraterne.

Også et andet nuværende socialdemokratiske medlem af byrådet - Tommy Benny Larsen - skifter partifarve fra rød til blå og bliver nu Venstre-mand.

- Valgkampen var for topstyret, og det var simpelthen bare tid til at skifte, siger han.

Tommy Benny Larsen synes ikke, at han har et forklaringsproblem over for sine vælgere.

- Mange af dem, der har stemt personligt på mig, har jo stemt på mig, fordi jeg er den person, jeg er. Jeg har taget kontakt til de fleste og forklaret, at jeg skifter parti, fordi jeg ikke længere kan se mig selv i det, siger Tommy Benny Larsen.

Han blev dog ikke genvalgt til byrådet, men fortsætter året ud som repræsentant for Venstre.

Det konstituerende møde i byrådet i Nyborg finder sted 2. december i Nyborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip