Venstre i Viborg: Rohde er nu vores kandidat

Venstres medlem af Europa-Parlament Jens Rohde er nu officielt partiets spidskandidat til at blive borgmester i Viborg. Det fortæller Anders Jensen Knudby, der er formand for Venstre i Viborg, efter at Venstre-gruppen mødtes mandag eftermiddag.

- Det blev faktisk besluttet på et gruppemøde i går (søndag, red.) efter en anbefaling fra Venstres forretningsudvalg. De sidste ting blev så lige pudset af i dag (mandag, red.) på et ordinært møde, der allerede stod i kalenderen, siger han.

Vejen for Jens Rohde er blevet banet, efter at den tidligere borgmester i byen Søren Pape Poulsen (K) i sidste uge blev udpeget til de konservatives landspolitiske leder.

Samtidig har Venstres gruppeformand og 1. viceborgmester i Viborg, Nina Hygum, meldt sig ud af kampen om posten af arbejdsmæssige årsager.

Derfor skal partierne i byrådet nu forhandle, indtil en af kandidaterne har et flertal bag sig.

- Vi skal nu have gang i nogle samtaler og forhandlinger med de enkelte partier og deres partiledere. Borgmesterposten er vigtig at sidde på, men vi ønsker heller ikke at sidde med den for enhver pris, siger han.

Han vil lade det være op til Jens Rohde at formulere den politik, som Venstre vil føre i Viborg, og Jens Rohde er klar til at gå efter borgmesterposten, selv om situationen er opstået på baggrund af tilfældigheder.

- Det er kommet meget, meget pludseligt. Både at Søren Pape forlader posten som borgmester, men også, at min gruppeformand har meddelt, at hun ikke står til rådighed. Så står der pludselig en enig byrådsgruppe og siger: Jens Rohde, pilen peger på dig, siger Jens Rohde til dr.dk.

Socialdemokratiets 2. viceborgmester i Viborg, Per Møller Jensen, har også meddelt sit kandidatur til borgmesterposten.

Søren Pape Poulsen forlader sin stilling den 3. september.

/ritzau/

 

Dagens Gossip