Venstre-kender: Gade styrker sin egen position

Uanset valgresultatet har Søren Gade med sit comeback til dansk politik fredag gavnet sine egne chancer for enten en ministerbil eller en formandspost. Sådan lyder analysen fra den liberale klummeskribent og radiovært Jarl Cordua.

Hvis Søren Gade skal i en ministerbil, ser det flottere ud for både Gade og Venstre-ledelsen, hvis han kommer til den som en del af kandidatkorpset, der tager kampene i valgkampen, end hvis han kommer ind fra højre, vurderer Cordua.

- Hvis det var gået med hiv og sving, og Venstre skulle danne regering, så havde det været et mærkeligt signal at udnævne ham til minister, uden at han har været kandidat, siger han.

Men Søren Gades comeback er ikke kun en forbedring af chancerne for en ministerpost i tilfælde af en valgsejr. Skulle valget falde ud således, at den røde blok genvinder magten, står Venstre ifølge Cordua over for et formandsopgør.

- Jeg siger ikke, at han er kandidat. Men hvis han ikke er medlem af Folketinget, så kan man slet ikke forestille sig, at han bliver formand, vurderer Cordua.

Da Venstre i sommeren 2014 indkaldte til et ekstraordinært krisemøde med baglandet var formand Lars Løkke Rasmussen ifølge kommentatorer tæt på at miste magten i partiet. Her blev Søren Gade bragt i spil som en mulig formandskandidat, hvis Løkke gik af.

Dengang blev der rejst spørgsmål, om hvorvidt Venstre kunne have en formand, der ikke sad i Folketinget.

- Nu er det ikke fuldstændig ude i skoven, at hvis den situation opstår, så er det ikke helt udelukket, at han kan blande sig, vurderer Jarl Cordua.

Det er dog ikke kun Søren Gade, der får noget ud af hans comeback, mener radioværten.

- I Venstre ser man ham som en gevinst. Han er noget mere populær i Jylland, end Lars Løkke Rasmussen er, siger han.

- Psykologisk er det nok også godt for Venstre. Måske særligt på en dag, hvor man skal synke en Megafon-måling, hvor Venstre brager fem procent tilbage uden grund.

TV2 og Politiken offentliggjorde torsdag en meningsmåling fra Megafon, der kun viste en opbakning på 19,5 procent til partiet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip