Venstre lægger op til privatisering af Danske Spil

I lighed med energiselskabet Dong kan det statsejede Danske Spil i løbet af få år være på private hænder, hvis det står til de borgerlige partier.

Venstre lægger i sit udspil til finansloven op til en delvis privatisering af spilfirmaet og forslaget om, at staten sælger rettighederne til spil som Oddset og Tips støttes af de øvrige partier i blå blok.

Kilder vurderer over for avisen, at den del af Danske Spil, som Venstre vil sætte til salg, kan indbringe omkring fire milliarder kroner.

- Vi mener grundlæggende, at et statsligt selskab, der fungerer fuldstændig på kommercielle vilkår, skal operere på et frit marked, og Danske Spil Licens er nu klar til at blive solgt, siger Venstres Mads Rørvig, der er formand for Skatteudvalget, til Børsen.

Danske Spil Licens er et af flere selskaber under Danske Spil A/S og udbyder spil som Oddset, Tips, Casino og Poker.

Mads Rørvig mener, at Danske Spil Licens kan sælges for et "etcifret milliardbeløb".

En køber får dog ikke det populære Lotto med i handlen. Lotto skal være fortsat skal være ejet af staten, mener Venstre.

Finansminister Bjarne Corydon (S), som gennemførte det omdiskuterede salg af Dong til amerikanske Goldman Sachs, er umiddelbart afvisende over for Venstres forslag. En privatisering af Danske Spil er ikke noget, som regeringen overvejer.

- Og forud for en stillingtagen er der i hvert fald behov for at få udredt de fordele og ulemper, som et salg i givet fald ville indebære, skriver Corydon i et svar til Børsen.

Men muligvis kan Venstre finde opbakning hos De Radikale. Partiets skatteordfører, Nadeem Farooq, kan godt følge "tankegangen" bag forslaget, siger han.

Venstres udspil til finansloven bliver fremlagt mandag.

/ritzau/