Venstre lægger op til valgkamp med fokus på værdipolitik

Venstre-politikere er de seneste dage kommet med flere opsigtsvækkende udtalelser på udlændingeområdet.

De tre meldinger skal helt sikkert ses i en sammenhæng, mener politisk redaktør på dagbladet Information, Casper Dall.

- Der er ingen tvivl om, at Venstre ønsker at få fokus på udlændingeområdet. Det er der mange forskellige årsager til. En af dem er, at de selvfølgelig gerne vil være større i meningsmålingerne.

- Mange vælgere er gået over til Dansk Folkeparti, og det kan de have gjort af mange årsager. En af dem er formentlig, at Dansk Folkeparti har en skrappere flygtninge- og indvandrerpolitik, siger han.

Mandag opfordrede Venstres politiske ordfører Inger Støjberg i en kronik i Berlingske til, at der skal stilles forskellige krav til indvandrere afhængigt af, om de kommer fra et "kristent USA" eller et "muslimsk Pakistan".

Dagen efter var det skoler med mange indvandrere, der skulle lukkes i følge den politiske ordfører.

Og onsdag er det udlændinge i de danske fængsler, der står for skud. Venstres retsordfører Karsten Lauritzen ønsker ikke at bruge "en bøjet 25-øre" på de østeuropæiske indsatte.

Der er god grund til de mange meldinger på udlændingeområdet fra det blå parti. Flygtninge- og indvandrerområdet er nemlig et af de områder, hvor store dele af Venstre og Dansk Folkeparti er enige, forklarer Casper Dall.

- Det er noget af det, som vi kommer til at se meget mere af frem mod en kommende valgkamp. De vil gerne have mere fokus på de områder, hvor de er enige end dem, hvor de er uenige - eksempelvis på den økonomiske politik.

- Venstre lægger i hvert fald op til en valgkamp, hvor der er fokus på værdipolitikken igen. Der er udlændingeområdet et af de helt store emner, siger han og tilføjer, at værdipolitikken samtidig er noget af det, som kan splitte partierne i den røde blok.

/ritzau/

 

Dagens Gossip