Venstre: Magisk trekant skal genoprette undervisningen

Der mangler respekt for det at gå i skole, og hvis respekten skal genoprettes, så skal både eleven, skolen og hjemmet medvirke i et samarbejde.

Det siger Karen Ellemann (V), der er medlem af Folketingets børne- og undervisningsudvalg.

- Når vi kan konstatere, at op mod 20 procent af landets folkeskoleelever forlader folkeskolen uden overhovedet at have lært de basale grundlæggende færdigheder, så er det et gigantisk problem, siger hun og understreger:

- Det peger på, at der er mangel på respekt for det at gå i skole og det at modtage undervisning.

Karen Ellemann mener, at det også peger på en manglende evne til at håndtere lederrollen i undervisningssituationer.

Derudover finder hun, at det tyder på en manglende respekt blandt forældrene og et manglende forældreansvar i forhold til, hvordan elever møder op i undervisningssituationen.

- Det er tre steder, hvor man er nødt til at adressere den her problemstilling, og det er kun i samarbejde blandt de tre parter, at tingene kan lykkes, siger Venstres partimedlem med henvisning til samarbejdet mellem eleven, skolen og hjemmet.

I søndagens udgave af Politiken siger flere uddannelsesforskere og undervisningsminister Christine Antorini (S), at uro og mangel på respekt er et alt for stort problem i folkeskolen, og at der er brug for nye strategier for at komme problemet til livs.

Venstres medlem af børne- og undervisningsudvalget mener, "at der kan laves nok så meget lovgivning og diskussioner om principper for forældreansvar, hvis de tre parter i den magiske trekant ikke forstår alvoren af at samarbejde og om at lykkes med undervisningssituationen".

- Hvis det ikke er tilfældet, så tror jeg ikke, at det lykkes, og det er derfor, at det er alle tre steder, at holdningsændringen skal finde sted, påpeger Karen Ellemann.

/ritzau/

 

Dagens Gossip