Venstre-mand fik Danmarks dårligste borgmestervalg

Skrevet af admin

|

27/11/2013

Dagens topnyheder

Borgmester Johannes Hecht-Nielsen fra Venstre var en af de helt store tabere ved kommunalvalget i Helsingør i sidste uge.

Nu viser en opgørelse over samtlige borgmestres personlige valg, at Hecht-Nielsen fik det dårligste valg af alle siddende og genopstillede borgmestre, skriver Helsingør Dagblad.

Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Fyns Amts Avis, der har gennemgået valgresultaterne for alle borgmestrene.

Curt Sørensen (S), detroniseret borgmester i Svendborg, blev nummer tre på listen, hvor en topplacering ikke er attraktiv. Han fik 1211 personlige stemmer eller blot en andel på 3,5 procent af de afgivne stemmer.

Ifølge Fyns Amts Avis er det kun borgmestrene i Helsingør og Gribskov, der fik en mindre andel af stemmerne.

I sidstnævnte kommune lykkedes det da heller ikke den konservative Jan Ferdinandsen at blive på posten. Han fik 3,1 procent af stemmerne i sin kommune.

Kun 2,35 procent af de borgere, der stemte i Helsingør, satte kryds ud for Venstre-borgmesteren, og det er den laveste andel af stemmerne for de 85 borgmestre, der var på valg. I 13 af de 98 kommuner opstillede borgmesteren ikke.

Det skal dog nævnes, at Johannes Hecht-Nielsen trods alt fik næsten fire gange så mange personlige stemmer som ved valget for fire år siden, da han overraskende blev borgmester, selv om han ikke var Venstres spidskandidat - nemlig 837 stemmer mod 232 i 2009.

Johannes Hecht-Nielsen bliver til nytår afløst af den tidligere konservative minister Benedikte Kiær, som fik 15,9 procent af Helsingør-stemmerne.

- Jeg tror, at resultatet med mine få procent af stemmerne hænger sammen med hele den afstraffelse, som Venstre fik ved dette valg sammen med den konstitueringsgruppe, der slog sig sammen for fire år siden.

- Vi bliver alle straffet. Selv Enhedslisten får et dårligere valg i Helsingør, end alle havde regnet med, siger den afgående borgmester til Helsingør Dagblad.

/ritzau/