Venstre: Mobber dit barn, tager vi børnechecken fra dig

Der skal skæres i børnechecken hos de forældre, der har et barn, som mobber andre - hvis forældrene vel at mærke ikke vil være med til at løse problemet.

Sådan lyder et af budskaberne i et stort Venstre-udspil, der vil øge indsatsen mod mobning, og som bliver præsenteret fredag.

Det siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, til Ritzau.

- Når alt kommer til alt, så har forældrene en meget, meget vigtig rolle, når det handler om mobning. Derfor er det nødvendigt at have en sanktionsmulighed over for de forældre, der ikke vil involvere sig i at være med til at løse det.

- Man kan allerede trække forældre i børnechecken, hvis de ikke lever op til forældrerollen. Det skal man også kunne, hvis forældre har et barn, der mobber meget, men forældrene ikke vil deltage i at løse problemet, siger Inger Støjberg.

Det vil i praksis være skolelærerne, der får øje på problemerne, og som så overlader det til en sagsbehandler at vurdere, om forældrene er så passive, at de skal straffes på pengepungen, siger Inger Støjberg.

- Jeg ved konkret, at der er forældre, der ikke vil være med til at stoppe mobningen, selvom det er de færreste, siger hun.

Som en del af en række målrettede initiativer vil Venstre blandt andet efteruddanne lærerne på området og gennemføre en antimobbekampagne på alle landets skoler.

Inger Støjberg peger på, at de skoler, som yder en stor indsats mod mobning, ofte lykkes med det. Derfor skal der også være sanktioner mod de skoler, der ikke tager problemet alvorligt nok.

- Hvis en skole ikke gør indsats mod kendt mobning, så skal skolen have en påtale, og det skal gøres offentligt tilgængeligt, at der er udfordringer med mobning på den enkelte skole. Det er jeg ikke i tvivl om, får skolelederne til at fokusere på det, siger hun.

Inger Støjberg understreger, at mobning kan have konsekvenser for den enkelte udsatte resten af livet, og derfor er det vigtigt at øge fokus på området. I Danmark oplever næsten hver femte elev i 4.-6. klasse at blive mobbet, siger hun.

Venstre vil drøfte initiativerne mod mobning med de øvrige partier omkring satspuljen - hvilket vil sige alle partier undtagen Enhedslisten - for at finde midler til kampen mod mobning.

/ritzau/

.

Dagens Gossip