Venstre modsiger Vestager: Oplagte projekter i Danmark

Der er rigeligt med projekter i Danmark, som vil være relevante for EU's nye investeringsfond på 2350 milliarder kroner, lyder det fra Venstre som modsvar på en tidligere udmelding fra konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

Den stort anlagte fond skal gennem finansiering af projekter sætte gang i væksten i Europa, men Danmark får næppe nogen stor andel af de projekter, sagde Vesterager tidligere onsdag.

Den udmelding går Europaparlamentsmedlem for Venstre Ulla Tørnæs nu i rette med.

- Jeg er meget overrasket over, at den danske kommissær ikke mener, at vi skal kæmpe for at tiltrække investeringer til Danmark. Som jeg ser det, har vi en række oplagte muligheder for investeringer.

- Jeg havde forventet en anden linje fra Vestager, men her giver hun sig selv en meget dårlig start, siger Ulla Tørnæs.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, præsenterede tidligere onsdag planen i EU-Parlamentet i Strasbourg.

Planen er at skabe arbejdspladser og kickstarte EU's økonomi ved at gøre det muligt at søge investeringsfondens midler til projekter som udbygning af vejnet eller bredbåndsområdet.

Men Danmark får næppe nogen stor andel af projekterne, selvom Vestager dog understreger, at der selvfølgelig vil være nogen.

- Jeg synes ikke, Danmark er et oplagt sted, fordi vi har investeret så meget de seneste år. Vi har haft meget høje offentlige investeringer, da krisen satte igennem, sagde Vestager.

Ifølge Ulla Tørnæs er der dog rig mulighed for at finde danske projekter, der kan nyde gavn af EU's investeringsfond, som skal forhandles på plads med EU-Parlamentet og EU's 28 medlemslande.

- Mange steder i landdistrikter har man ikke adgang til en tidssvarende bredbåndsforbindelse, hvis man overhovedet har bredbånd. For slet ikke at nævne de traditionelle infrastrukturinvesteringer, siger hun.

Dansk Industri mener, at man skal se på hvor rentable projekterne er, og ikke hvor stort behovet er.

- Jeg tror, der er projekter i Danmark, som kunne komme i betragtning, og jeg kan også se for mig, at danske virksomheder får andel i gennemførelsen af projekter i hele Europa i kraft af deres dygtighed.

- Jeg kan godt forstå kommissærens pointe, og der er sikkert større behov for at investere visse andre steder. Men dette bliver også en konkurrence mellem, hvor gode og rentable projekterne er og ikke kun hvem, der har mest brug for dem, siger Europapolitisk chef Anders Ladefoged.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip