Venstre: Østergaard skal forklare blåøjet vækstskøn

Det er uforståeligt, at regeringen og den nye økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) ikke reagerer på, at væksten i bruttonationalproduktet ifølge Danmarks Statistik overraskende faldt med 0,3 procent i andet kvartal af 2014.

Østergaard fastholdt tirsdag i stedet et udgangspunkt i vækstskønnet fra Økonomisk Redegørelse, der siger, at væksten fortsat slutter på 1,4 procent i år og 2,0 procent næste år - det selvom økonomer kalder regeringens skøn for "blåøjet".

Og det er problematisk, når der om kort tid skal forhandles om en ny finanslov, siger Venstres medlem af finansudvalget Jacob Jensen.

- Der er sket et par ting, siden regeringen fremlagde sine vækstskøn. Vi har set reelt negativ vækst i andet kvartal, og vi ser ingen forbedringer i forhold til Rusland og Ukraine.

- Jeg har indkaldt ministeren i samråd, fordi jeg vil vide, hvordan han forholder sig til de nye tal, og om han er enig med sin forgænger i, at væksten i år fortsat vil slutte på 1,4 procent, siger Jacob Jensen.

Han opfordrer regeringen til at lave nye beregninger af vækstskønnet med baggrund i de nye oplysninger. Eller til at øge indsatsen for at skabe vækst, når forhandlingerne om finansloven indledes.

- Regeringen er nødt til at gøre noget andet og mere end at øge fradraget for fagforeningskontingent og øge det offentlige forbrug, siger Jacob Jensen.

Venstre fremlægger sit finanslovforslag i næste uge. Og her vil der være øget fokus på vækst, fastslår Jacob Jensen.

Ud over at indeholde en fortsættelse af boligjobordningen foreslår Venstre at sænke skatter og afgifter så der "målrettet kan skabes arbejdspladser".

- Vi ønsker at omprioritere de penge, som regeringen vil bruge på eksempelvis fagforeningskontingent, udlændingeområdet og ulandsbistanden. Det er vigtigere med jobskabelse og vækst end bare at øge det offentlige forbrug, siger han.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip