Venstre om Bella Sky-dom: Loven må laves om

Lovgivningen i Danmark er helt skæv, hvis den kan bruges til at underkende et hotel i at have enkelte værelser reserveret til kvinder.

Det mener Venstre, som ønsker at lave ligebehandlingsloven om, efter at Østre Landsret fredag fastslog, at det er i strid med ligestillingsloven, at 20 hotelværelser på 17. etage på Bella Sky Hotel i København udelukkende er forbeholdt kvinder.

Venstres medlem af Folketingets ligestillingsudvalg Mads Rørvig kalder resultatet latterligt.

- Det er fuldstændig at have misforstået, hvad ligestillingskamp handler om. Dommen gør grin med den store og flotte indsats, Danmark gør for at sikre ligestilling ude i verden, siger Mads Rørvig.

Han mener, at ligebehandlingsloven bør laves om, og han vil nu have ligestillingsminister Manu Sareen (R) på banen.

- Problemet ligger i lovgivningen. Her skal vi som politikere på banen og få lagt snittet et andet sted, så vi kan vi kan få Ligebehandlingsnævnet til at træffe nogle afgørelse på de områder, hvor de virkelige problemer for ligestillingen er, siger Mads Rørvig.

Det er Ligebehandlingsnævnet, som i første omgang tog sagen op. I en afgørelse fra marts 2012 vurderede nævnet, at hotellet handlede i strid med ligestillingsloven og et underliggende EU-direktiv fra 2004.

Det var hotellet dog uenig i, og derfor endte sagen i retten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip