Venstre om kontanthjælpsloft: DF skal nok være ansvarlig

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, advarer i søndagens udgave af Jyllands-Posten mod, at den siddende regering tager for let på fremtidens økonomiske udfordringer i Danmark.

Han mener derimod, at Venstre blandt andet ved at genindføre et kontanthjælpsloft vil kunne skabe den bedst mulige grobund for yderligere vækst i beskæftigelsen.

Lige nu ser han dog ikke ud til at kunne finde flertal i den borgerlige blok for idéen, for Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, vil ikke skære i kontanthjælpen.

Men det er Venstres finansordfører, Peter Christensen, ikke så bekymret for.

- Vi lavede jo tidligere et kontanthjælpsloft sammen med Dansk Folkeparti, og historisk har de også vist sig at være ansvarlige. Så kan der være der nogle prioriteringer på en finanslov, vi kan blive uenige om, men det er et mindre problem.

- Problemet er, hvis ikke man er parat til at anerkende virkeligheden og komme med bud på, hvordan udfordringerne i fremtiden skal håndteres, siger ordføreren.

Dermed henviser han til Socialdemokraternes aktuelle kampagne, der fokuserer på, at Danmarks økonomi igen er i vækst efter finanskrisen.

Men det er at tegne et alt for rosenrødt billede, mener Venstre.

- Vi ved, at vi kommer til at stå over for nogle store økonomiske udfordringer om få år, og derfor beder vi regeringen om at levere en 2025-plan.

- Den vil afsløre, at Danmark vil står over for nogle strukturelle problemer, som skal løses, siger Peter Christensen.

Venstre har ikke selv nogen 2025-plan, men det er der ifølge finansordføreren en årsag til.

- Det er ikke nogen nem opgave at lave økonomiske fremskrivninger, der prøver at se igennem konjunkturerne og peger på de strukturelle problemer.

- Men det er det, som hele det økonomiske embedsapparat i Finansministeriet har lavet de seneste 30 år, og derfor ligger bolden hos dem, der har regeringsmagten, siger han.

Peter Christensen lover desuden, at man ikke har set det sidste vækst- og beskæftigelsesfremmende forslag fra Venstre inden valget.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip