Venstre om nytårstalen: Ingen konkrete bud på vækstplan

Venstre efterlyser perspektiv og konkrete initiativer i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) nytårstale.

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, kalder talen for "forudsigelig", og hun konstaterer, at statsministeren brugte mere tid på at tale om "hvad hun har gjort, frem for hvad hun vil gøre".

- Og så skosede hun Venstre for 00’ernes økonomiske politik til trods for, at hun dengang kun havde ét svar i den politiske debat: Brug flere penge, siger Ellen Trane Nørby og fortsætter:

- De nye idéer til, hvordan Danmark kommer videre glimrede ved deres fravær. Der var højest et par ukonkrete tanker, som lader en hel del tilbage at ønske, samt en forsikring om, at den her regering vil gøre verdens største offentlige sektor endnu større.

Venstre-ordføreren har dog ros til Helle Thorning, der i sin tale understreger, at regeringen vil lancere flere vækstinitiativer. Det bifalder Venstre og rækker i den forbindelse hånden frem mod regeringen.

- Desværre har regeringen i over et halvt år fastholdt, at der ikke var behov for nye initiativer. Nu er Helle Thorning-Schmidt heldigvis kommet på bedre tanker, siger Ellen Trane Nørby.

- Og jeg vil gerne slå fast, at hvis regeringen vil være med til at sænke skatter og afgifter, så det bedre kan betale sig at arbejde og drive virksomhed i Danmark, så kan den regne med, at Venstre er klar til at lave en aftale.

Men Venstre understreger dog, at statsministeren skylder at uddybe, hvad initiativerne konkret går ud på.

- Jeg er sikker på, at metalarbejderen på Aalborg Portland eller gartnerimedarbejderen gerne vil vide, om statsministeren har tænkt sig at gøre noget for at bevare deres arbejdspladser, siger Ellen Trane Nørby.

/ritzau/

 

Dagens Gossip