Venstre: Omprioritering skal sikre kernevelfærden

Regeringens omprioriteringsbidrag er ikke en massakre, sådan som oppositionen forsøger at fremstille det, når Socialdemokraterne med et nyt forslag vil presse Venstre til at tilbageføre de omstridte besparelser i kommunerne.

Sådan lyder det fra politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V), efter at S-formand Mette Frederiksen vil forsøge at bringe regeringen i mindretal om sagen.

- Jeg mener ikke, der er tale om en massakre. Det tegner et billede af historien, som jeg ikke er helt enig i.

- Virkeligheden er den, at man under denne regering har en halv milliard mere til kommunerne på grund af omprioriteringsbidraget, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Socialdemokraterne vil med et nyt beslutningsforslag pålægge regeringen at tilbageføre milliarderne i omprioriteringsbidraget til kommunerne. Forslaget får opbakning fra en samlet rød blok, og Dansk Folkeparti vil heller ikke afvise, at de stemmer for.

Det årlige omprioriteringsbidrag er en del af regeringsgrundlaget og betyder, at kommunerne får én procent mindre i deres budgetter hvert år fra 2016 til 2019.

Det svarer til 2,4 milliarder kroner. Nogle af pengene tilbageføres kommunerne, men der er endnu ikke taget stilling til hvor mange. I år er der tale om 1,9 milliarder kroner.

- Vi har indført et omprioriteringsbidrag for at sikre, at vi har penge til kernevelfærd.

- I år er det blevet brugt til at tilføre sundhedsvæsenet 2,4 milliarder ekstra og en ekstra milliard til ældreområdet. Den slags målrettede prioriteringer er kun mulig, hvis man har råd til det, siger Jakob Ellemann-Jensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip