Venstre på ydelsesjagt: Nu vil vi skære i kontanthjælpen

Skrevet af admin

02/03/2015

Dagens topnyheder

454.215 kroner.

Det beløb kommer mange danskere formentlig til at stifte bekendtskab med i denne uge, hvor Venstre iværksætter en kampagne, der skal sætte fokus på satsen for kontanthjælp, rapporterer flere medier.

Det konkrete tal refererer til det beløb, som et par på kontanthjælp med tre børn modtager årligt fra det offentlige, hvis man regner ting som boligsikring, tilskud til dagtilbud og børnecheck med.

Kampagnen kommer til at sprede sig fra blandt andet avisannoncer og bannere på busser.

Ifølge Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, er beløbet alt for stort.

- Jeg synes, vi har fået skabt et skævt samfund, hvis det ikke altid kan betale sig at arbejde. Og det kan det jo ikke, hvis man som kontanthjælpsægtepar med tre børn får 454.215 kroner om året samlet set fra det offentlige, siger Inger Støjberg til DR.

Over for Berlingske kalder Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen, Venstres kampagne for "groft vildledende".

- Venstre prøver at give indtryk af, at der i Danmark går horder af arbejdsløse rundt, som har en gigantisk indtægt. Men også for den her familie vil der være en økonomisk gevinst ved at komme i arbejde. Og sådan skal det være, siger han til avisen.

Ifølge Berlingske viser tal fra Beskæftigelsesministeriet, at en tilsvarende familie, hvor forældrene er på HK-mindsteløn, vil have 2000 kroner mere til rådighed om måneden efter skat.

Venstre arbejder i øjeblikket på et forslag til et "nyt og moderne" kontanthjælpsloft. Men da partiet ikke har færdiggjort forslaget, ønsker Inger Støjberg hverken over for DR eller Berlingske at lægge sig fast på, hvor meget folk på kontanthjælp skal kunne modtage gennem offentlige ydelser.

/ritzau/