Venstre-profiler slås om to mandater i Københavns Omegn

Venstres nedtur på landsplan kommer til at gå ud over en eller flere af partiets profiler, der stiller op i Københavns Omegns Storkreds.

Her er partiet nemlig gået tilbage fra tre til to mandater, og det ene af dem går efter alt at dømme til tidligere indenrigsminister Karen Ellemann.

Dermed er det op til de øvrige Venstre-kandidater i kredsen at slås om det sidste mandat, der kan gå til Jakob Engel-Schmidt, Tina Nedergaard, Morten Løkkegaard eller Mads Fuglede.

Også Radikale mister et mandat, men uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen fortsætter formentlig, eftersom Nadeem Farooq ikke genopstillede.

Dansk Folkeparti går derimod et mandat frem, og det kunne meget vel tilfalde Kenneth Kristensen Berth.

Han er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom og sidder allerede i byrådet i Vallensbæk og er regionsrådsmedlem i Region København.

Han følger efter alt at dømme efter Pia Kjærsgaard og Mikkel Dencker, der allerede sidder i Folketinget.

Alternativet debuterer i storkredsen med 4,4 procent af stemmerne, hvilket udløser et enkelt mandat.

Det går enten til tidligere europaparlamentsmedlem Ulla Sandbæk eller journalist og komiker Anders Stjernholm.

Socialdemokraterne beholder sine fire mandater, hvilket kan betyde genvalg til Mette Frederiksen, Mogens Lykketoft og Morten Bødskov. Et bud på det sidste mandat kan være den tidligere SF-næstformand Mattias Tesfaye.

SF og Liberal Alliance beholder deres mandater, hvilket peger på genvalg til Holger K. Nielsen og Joachim B. Olsen.

Også Enhedslisten og Konservative får et mandat hver, og hvor der for førstnævntes vedkommende kan blive gensyn med den tidligere MF'er Søren Søndergaard, er det mere usikkert, om det konservative mandat går til Rasmus Jarlov eller Mads Holger Nørgaard Madsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip