Venstre: Reformer skaber råd til folkepension

Folkepensionen er også sikret for danskerne i fremtiden, fordi Folketinget har ændret efterlønnen og lavet reformer.

Det siger Venstres finansordfører, Peter Christensen, til, at kun 46 procent har stor tillid til, at de vil få den udbetaling i folkepension, de på nuværende tidspunkt er stillet i udsigt, når de en dag går på pension.

- Mange oplever forandringer, som skaber uro. De sidste 10 år er der lavet mange reformer for at sikre, at udgifter og indtægter i statskassen hang sammen.

- Men der er ingen grund til at være bekymret for folkepensionen. Reformer er lavet for at sikre finansiering af folkepension i fremtiden, siger Peter Christensen.

Det er Danmarks Statistik, der for brancheforeningen Forsikring & Pension har lavet en undersøgelse om danskernes ringe tillid til, at folkepensionen vil fortsætte med at eksistere.

Men ifølge Venstre er folkepensionen ikke kun vigtig for husmødre og andre, som ikke har optjent arbejdsmarkedspension: Den er også et vigtigt supplement til private pensioner.

- Folkepensionen udgør en betydelig del af den fremtidige pension for folk, som har været på arbejdsmarkedet. En af grundene til, at vi har råd til folkepension, er efterlønsreformen, hvor vi går senere på pension, påpeger Peter Christensen.

Jørgen Goul Andersen, professor i statskundskab ved Aalborg Universitet, forklarer i Politiken folks utryghed med, "at der er blevet ændret i vilkårene igen og igen og igen".

- Men netop reformerne sikrer folkepensionen. Situationen var ikke, at nogle politikere kunne lade være at gøre noget. Der var for mange udgifter i forhold til indtægter i statskassen, siger Peter Christensen.

Nu skal der gang i væksten, mener han.

- Vi skal gøre meget for at få mere vækst i Danmark. Det kræver reformer, og at vi får skatten sat ned. Men der er råd til folkepensionen, siger Venstres finansordfører.

/ritzau/

 

Dagens Gossip