Venstre: Regeringen zigzagger om punktafgifter

Skrevet af admin

05/05/2015

Mest læste i dag

Regeringen skifter kurs og farve som var den en gammeldags screensaver, når det gælder spørgsmålet om punktafgifter.

Sådan lyder det fra Venstre efter, at regeringen ifølge flere medier spiller ud med et forslag om at sænke de såkaldte punktafgifter på visse varer med 200 millioner kroner om året.

Venstre foreslog i efteråret at nedsætte punktafgifterne med 250 millioner kroner, men dengang var der ikke megen lydhørhed fra regeringen, siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen.

- Vi er altid glade, når regeringen lader sig inspirere af Venstres politik. Men det her er jo et godt eksempel på regeringens slingrekurs, siger han.

- Det er kun nogle få måneder siden, at vi spurgte regeringen, om man ville gøre noget i forhold til nøddeafgiften. Det ville man ikke, men det er nu nævnt som et konkret forslag i dag, siger han.

Torsten Schack Pedersen er desuden tvivlende over for, om regeringen har sørget for finansiering til afgiftsnedsættelserne.

- Nu kommer regeringen igen med løfter, hvor man skubber regningen ud i fremtiden. Det har vi senest set med udspillet om elbiler (til en halv milliard kroner, red.), stigende udgifter til asylområdet, og det frygter vi også er tilfældet her, siger Venstres skatteordfører.

Forslaget om at sænke punktafgifterne er en del af de omkring et halvt hundrede vækstinitiativer, som regeringen ventes at lægge frem i et samlet hele onsdag, og som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) annoncerede i sin nytårstale.

/ritzau/