Venstre: Regeringens vækstudspil kan koste job

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, havde ladet klaphatten blive hjemme i skuffen, da han tirsdag mødte op til den indledende forhandlinger om en ny vækstpakke med regeringstoppen.

For regeringens udspil kan ende med at koste arbejdspladser i stedet for at skabe dem, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

- Regeringens udspil er ikke særlig ambitiøst. Det, vi ved med sikkerhed, er, at regeringens udspil fjerner 5000 arbejdspladser, fordi man skrotter boligjob-ordningen, så det skal vi have gjort noget ved, siger Venstres formand.

Han giver ikke meget for selve mængden af forslag til en ny vækstpakke fra regeringen. Dem er der 89 af slagsen af, men for en stor dels vedkommende er det ikke rigtig noget, der batter, understreger Lars Løkke Rasmussen.

- Det trækker ikke rigtig noget. Jeg vil tro, at to tredjedele af forslagene kan vi bare hakke af, men det får danskerne ikke flere arbejdspladser af, siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

- Regeringen kan jo ikke give noget bud på, hvor mange arbejdspladser deres plan skaber, og det er jo nok fordi, det ikke er særlig mange. Det, vi ved med sikkerhed er, at der ryger 5000 arbejdspladser.

Derudover vil Venstre have sænket den såkaldte PSO-afgift langt mere end regeringen lægger op til i sit udspil.

- Vi egner med, at det (statens indtægt fra afgiften, red.) giver 3,5 milliarder mere end det, vi troede for to år siden, og så er det jo et meget lille plaster på et meget stort benbrud, når man foreslår at reducere det med nogle få hundrede millioner kroner, siger Løkke.

/ritzau/

 

Dagens Gossip