Venstre: S er hykleriske om brugerbetaling

26/03/2015 11:14

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det er hyklerisk, når formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), åbner op for en debat, om hvorvidt man skal indføre brugerbetaling i sundhedssektoren.

Sådan lyder kritikken fra Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, i kølvandet på, at Region Hovedstadens administration har udarbejdet et sparekatalog med bud på, hvordan man kan spare penge i sundhedssystemet.

I kataloget indgår blandt andet mere egenbetaling på sygehusene.

- Det er hyklerisk ud over alle grænser, at Socialdemokraterne fører skræmmekampagne mod Venstre, når de nu selv foreslår at indføre mere brugerbetaling. Det er et nyt lavpunkt, siger Sophie Løhde til Ritzau.

Sophie Hæstorp Andersen har over for Ritzau understreget, at det er regionens administration og ikke hende, der har lagt forslagene frem. Derfor kan de ikke tolkes som udtryk for hendes politiske ståsted.

Alene på næste års budgetter skal Region Hovedstaden spare 225 millioner kroner, og sparekniven skal også føres i 2017 og 2018.

Sophie Løhde påpeger imidlertid, at man i første omgang bør kigge efter besparelser et andet sted end ved brugerbetaling.

- Som noget af det første kunne Region Hovedstaden jo for eksempel starte med at udbyde alle ikke-patientnære opgaver som eksempelvis rengøring og vaskeri. Så kan vi bruge flere penge på sundhed til for eksempel kræftpatienter, siger Løhde.

Ifølge Jyllands-Posten går et par af forslagene på, at det fremover kan koste ekstra for eksempelvis vordende forældre at få skanningsbilleder eller at få mad på hospitalet, hvis man er indlagt sammen med en pårørende.

/ritzau/