Venstre savner muslimsk opråb mod radikale imamer

Skrevet af admin

14/03/2016

Mest læste i dag

Der er brug for moderate, muslimske ledere, der tager afstand fra de radikale synspunkter, som flere imamer har luftet i en dokumentar på TV2.

For de danske muslimer har brug for et alternativ til den ekstreme islam.

Sådan lyder det fra Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Marcus Knuth, efter at 31 imamer i fællesskab har fordømt TV2 for dokumentarserien "Moskeerne bag sløret".

- Det viser, hvor fuldstændigt virkelighedsfjerne de mennesker er, og desværre også hvor langt deres logik ligger fra den danske tankegang, siger Marcus Knuth.

- Man kunne forvente, at de efter optagelserne ville gå ud og undskylde de opfordringer til vold og drab, som nogle imamer er kommet med. Men de gør jo det diametralt modsatte, siger han.

TV2's dokumentar viser blandt andet, at imamer har undervist i stening af utro kvinder og vejledt kvinder til at blive hos deres voldelige mænd.

Søndag mødtes en række imamer og fordømte TV2 for dokumentaren, der med skjult kamera løfter sløret for forholdene i en håndfuld danske moskeer.

- Det understreger nødvendigheden af en nultolerance over for de her mennesker og af, at vi viser moderate muslimer, at det ikke er den eneste vej frem i verden.

- Når 31 imamer kommer med det budskab, så bidrager de til at sætte alle imamer og moskeer i én bås. Der savner jeg virkelig, at de moderate, muslimske ledere i langt højere grad markerer sig, siger Marcus Knuth fra Venstre.

Tidligere mandag udtrykte hans partifælle udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg sin støtte til de moderate muslimer i Danmark. På Facebook opfordrede hun dem til at tage afstand fra ekstreme trosfæller.

- Men til alle jer helt almindelige muslimer i Danmark, der hver eneste dag står op, passer jeres arbejde, uddannelse og deltager i det helt almindelige liv i Danmark: Vi bakker jer op!

- Det er jer, der er de første, det rammer, når yderliggående imamer og foreninger forsøger at undertrykke kvinder, børn eller alle dem, der tænker eller lever anderledes, end de selv gør, skrev Inger Støjberg.

/ritzau/