Venstre skoser regering for større minus

Regeringen spiller højt spil med Danmarks økonomi ved næste år at øge det offentlige underskud til tre procent af bruttonationalproduktet, som er EU's øverste grænse. I juni i år slap Danmark efter tre år ud af EU-Kommissionens påbud om at sænke det offentlige underskud.

Det siger Venstres finansordfører, Peter Christensen, om regeringens finanslovudspil for 2015, som er blevet fremlagt tirsdag.

- Det er meget bekymrende, at regeringen øger underskuddet, så vi når helt til grænsen af, hvad EU tillader. Det er ganske enkelt forkert at gældsætte Danmark i så stort et omfang bare for at dele gaver ud til fagbevægelsen, SF og Enhedslisten i et valgår, siger Peter Christensen.

Regeringen bør hellere lave en handlingsplan for at skabe flere private arbejdspladser, mener han.

- Private arbejdspladser er jo forudsætningen for et stærkt velfærdssamfund, siger Peter Christensen i en skriftlig kommentar.

- Derfor er det ærgerligt, at regeringen lægger op til at afskaffe den succesfulde boligjob-ordning, der ifølge Dansk Byggeri skaber 5000 arbejdspladser, og som har givet tusindvis af danskere mulighed for at få udført reparationer eller gjort rent i deres hjem, mener han.

Også Dansk Folkeparti og De Konservative taler for at forlænge ordningen.

Venstre er dog enig i regeringens ønske om at bruge fem milliarder kroner på fem år til bedre sundhed for udsatte ufaglærte og hurtigere behandling af kræftpatienter, påpeger Peter Christensen.

- Men vi mener, det bør ske ved at prioritere frem for at gøre den offentlige sektor endnu større.

- Eksempelvis kunne man lade være med at lade ulandsbistanden stige med mere end en halv milliard, ligesom regeringens udlændingelempelser koster op mod en milliard kroner om året, siger Peter Christensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip