Venstre står fast på at droppe kystnære møller

Regeringen har ikke skrinlagt planerne om at få aflyst et udbud af kystnære havvindmøller. Det gælder, selv om der er under en måned til, at de virksomheder, der ønsker at opføre vindmølleparkerne, skal aflevere deres bud.

Det siger Venstres finansordfører, Jacob Jensen.

- Set med regeringens øjne skal de aflyses. Det står vi ved.

- Vi vil gerne have havvindmøller, men de skal stå ude på havet og ikke inde langs kysterne, siger han.

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) forsøgte før sommerferien at samle et politisk flertal for at droppe de kystnære møller. Det lykkedes ikke, men Venstre håber stadig på, at det kan lade sig gøre.

Ifølge partiet er det nemlig nødvendigt at spare, efter at EU har kendt den danske PSO-afgift konkurrencestridig. Afgiften har været med til at finansiere vedvarende energi i Danmark.

Men så længe der ikke er en politisk aftale om at stoppe udbuddet, kører processen videre, selv om ministeren altså ønsker noget andet.

Ifølge Vindmølleindustrien, der er brancheorganisation for de virksomheder, der skal opføre vindmølleparkerne, arbejdes der på højtryk for at få tilbuddene klar til 1. september, som er tidsfristen.

Direktør Jan Hylleberg kan slet ikke forestille sig, at politikerne vil aflyse udbuddet med så kort varsel.

- Det vil være uanstændigt at aflyse et udbud, som staten har udsendt, og som en gruppe af virksomheder har arbejdet på i snart mere end et år, siger han.

Til det siger Jacob Jensen:

- Det er en industri, der i forvejen nyder en ret stor begunstigelse med forskellige tilskudsordninger. Danmark er et af de førende lande, hvad vindmøller angår, og det vil vi fortsat være.

- Vi vil beskytte vores kyster mod at have de her mange betonsøjler lige uden for, hvor vi normalt nyder udsigten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip