Venstre: Stop for nye ydelser til de ledige

Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen, kritiserer regeringen for ikke at løse de langtidslediges problem med den nye kontantydelse, der skal erstatte arbejdsmarkedsydelsen.

- Det er en forkert vej at gå. Vi skal ikke lave den ene akutpakke efter den anden. Pakkerne får ikke de ledige i job. Regeringen har hidtil brugt 3,3 milliarder kroner på forskellige akutpakker. Venstre vil bruge beløbet på at sætte skatter og afgifter ned, siger Hans Andersen.

Regeringen indfører kontantydelsen i finanslovaftalen, som er lavet sammen med SF og Enhedslisten. Det er en social ydelse på linje med kontanthjælpen. Regeringen vil ikke forlænge arbejdsmarkedsydelsen, indtil dagpengekommissionen er færdig i september 2015.

- Kontantydelsen fastholder mennesker på en overførselsindkomst. I stedet skulle det sikres, at der er flere job at få ved at sætte skatter og afgifter ned, mener Hans Andersen.

Knap 44.000 ledige har mistet dagpenge siden 1. januar 2013. I år mistede 9900 ledige deres dagpenge indtil 30. juni, viser tal fra brancheorganisationen AK-Samvirke. 4200 FOA-medlemmer har mistet dagpengeretten fra 1. januar 2013 til august i år.

Spørgsmål: - Smider Venstre ikke endnu flere ledige ud over kanten ved at afvise nye ydelser?

- Der er ingen, der ikke er sikret forsørgelse. Enten af det offentlige eller af familien. Det er jo ikke korrekt, at mennesker står uden forsørgelse. Det har jeg også hørt adskillige radikale sige et antal gange, siger Hans Andersen.

Han fastslår, at det er regeringens sjette akutpakke for ledige. Venstre ønsker at fastholde to års dagpenge og et års genoptjening, indtil dagpengekommissionen har talt.

- I stedet for at lave den ene lappeløsning eller akutpakke efter den anden, siger arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip