Venstre: Strammere regler forhindrer ikke asylkaos

Det nytter ikke, at regeringen strammer reglerne for asyl og familiesammenføring, når næsten 20.000 personer næste år ventes at søge asyl i Danmark. Der er lige så mange, som ventes i år.

Det siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg. Hun frygter, at "de kaotiske tilstande på asylområdet fortsætter", selv om der i oktober hidtil kun er kommet 744 syriske asylansøgere mod 1932 i september.

- Vi må håbe, at det ikke går op for menneskesmuglerne, som bringer asylansøgerne hertil, at der i virkeligheden ikke er tale om en særlig stor stramning, siger Inger Støjberg.

Hun er bekymret, selv om der er kommet langt færre syriske asylansøgere i oktober.

- Der er fuldstændig kaotiske tilstande på asylområdet. Regeringen venter fortsat 20.000 asylsøgere i år og det samme næste år, siger Inger Støjberg.

Hun mener, at Danmark kan hjælpe 10 gange så mange asylansøgere i nærområderne.

- Det er de stærkeste flygtninge, der kommer til Danmark. De svageste kommer til at leve en kummerlig tilværelse i krigshærgede områder, hvis de overhovedet overlever. De næststærkeste når til flygtningelejre i nærområdet, siger Inger Støjberg.

Venstre vil spare 2,5 milliarder kroner på ulandsbistanden. Regeringen vil spare det samme beløb for at betale for de mange asylansøgere i Danmark, påpeger hun.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Ole Hækkerup, afviser, at der er asylkaos. Selv om der hidtil i år er kommet betydeligt flere asylansøgere, så er der dog i oktober kommet langt færre end i september, påpeger han.

- Hvis der er kaos, er det mere ovre i Venstres butik. Vi har fremlagt et lovforslag, efter at vi har set en stigning i antallet af asylansøgere. Nu falder antallet så. Det er der sikkert mange forskellige grunde til, men vi har ikke kunnet få at vide, om Venstre støtter vort lovforslag om at stramme reglerne for familiesammenføring, siger Ole Hækkerup.

Han afviser, at regeringens udlændingepolitik tiltrækker asylansøgere.

- Antallet af asylansøgere stiger. Er det for mange? Ja. Så kommer regeringen med dette lovforslag. Det er rettidig omhu. Der kan være andre grunde til, at antallet nu begynder at falde, men jeg tror, at en af grundene er vort lovforslag, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Ole Hækkerup.

/ritzau/

 

Dagens Gossip