Venstre: Thorning er langsom med jobplan

Som udgangspunkt er Venstre positiv indstillet, men partiet afventer også konkrete tiltag fra regeringen.

Sådan opsummerer partiets politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, partiets holdning til regeringens bebudede jobskabelsesplan, som statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) omtalte på et pressemøde tirsdag.

Regeringen vil gøre det mere attraktivt at etablere virksomhed i Danmark, forbedre konkurrenceevnen og muligvis lette skatter og afgifter i forhold til virksomhederne.

- Det er da et skridt i den rigtige retning. Da vi i vores finanslovsforslag præsenterede at lave en erhvervsskattepakke, hvor vi ville afskaffe nogle af de skatter og afgifter, som gør det svært for virksomheder at skabe job i Danmark, der afviste statsministeren det.

- Det er rart, at de lytter til det, vi har sagt længe. Så vi deltager gerne i en erhvervsskattepakke, eller hvad man nu vil kalde den. Det er vigtigt at skabe bedre rammevilkår for erhvervslivet, så vi kan få flere i arbejde, siger Trane Nørby.

Statsministeren giver sine ministre til 1. marts, hvorefter man vil fremlægge en række konkrete tiltag. Det ser Ellen Trane Nørby frem til.

- Jeg forstår ikke, hvorfor der nu skal gå seks uger. Man kunne have håbet på, at de havde brugt noget af juleferien på at forberede det her, så vi kunne være kommet i gang allerede nu.

- Det er jo ikke nok at snakke om det. Man er nødt til at begynde at handle, men lad os nu se, hvad regeringen kommer med, siger Ellen Trane Nørby.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip