Venstre trodser blå strid: Vi kan sagtens samarbejde

Selvom den ikke har fået for lidt med verbale lussinger og løftede pegefingre i blå blok hen over sommeren, mener Venstre stadig, at de borgerlige politikere kan samles omkring arbejdsbordet.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, mener, at de blå partier kan nå til enighed på en række områder på trods af deres forskelligheder.

- Vi kan samarbejde om blandt andet retspolitik og sundhedspolitik. Derudover kan vi sammen føre en mere erhvervsvenlig politik for at skabe flere arbejdspladser og på at sænke skatten i bunden, så det bedre kan betale sig at arbejde, siger han til Ritzau.

Det er dog ikke ligefrem enighed, der har præget den politiske debat hos blå blok den seneste tid.

Venstres formand, Lars Løkke, er blevet kaldt "socialdemokratisk" af K-formand Lars Barfoed, og også Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, har udskældt venstreformanden for sin EU-politik.

Men det er ifølge Kristian Jensen ikke grunden til, at samarbejdet i blå blok nu skal forbedres.

Spørgsmål: Er udmeldingen ikke en erkendelse af, at der er stridigheder i blå blok på områder såsom økonomi, skat og EU?

- Nej, det synes jeg ikke. Det er et tegn på, at der har været mere fokus på, at hvert parti har profileret sin egen vinkel på tingene. Jeg håber på, at vi sammen kan profilere en politik, vi kan blive enige om. Så kan vi stå stærkere end de røde partier.

Spørgsmål: Der har den seneste tid været uenighed omkring udlændingepolitikken internt i Venstre. Skal I ikke selv samle trådene i partiet, nu hvor I lægger op til at tæt samarbejde?

- Jo, selvfølgelig skal vi det. Men udmeldingen betyder ikke, at der ikke må være debat. Der vil altid være nuancer, og det vil vi tage med, når vi senere skal drøfte udlændingepolitikken på vores sommergruppemøde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip