Venstre tror på aftale om international rekruttering

Det kan snart blive lettere for danske virksomheder at hente kvalificere udenlandsk arbejdskraft.

Venstre og regeringen ventes nemlig snart at blive enige om en aftale om det udspil til en reform af international rekruttering, som regeringen har fremlagt.

- Der er mange elementer i det her, og vi skal se, om det her er en tekst, der samlet set bringer os det rigtige sted hen, siger Venstres næstformand, Kristian Jensen.

Han forklarer, at mens der ikke blev indgået en aftale onsdag, så mødes parterne igen torsdag:

- Vi har sådan set fået en tænkepause, og så mødes vi igen i aften. Jeg tror på, at hvis der er lidt mere fleksibilitet hos regeringen, så får vi en aftale, lyder det fra næstformanden.

I udspillet fra regeringen er der især fokus på, at det skal være nemmere og hurtigere for virksomheder at rekruttere højtkvalificerede medarbejdere fra udlandet.

Og bliver der lavet ændringer på området, vil det også gavne den danske beskæftigelse, mener regeringen. For hver højtkvalificeret medarbejder, som får arbejde i Danmark, bliver der skabt flere danske job, lyder det i udspillet.

- Vi har sagt, at vi gerne vil have adgang for dem, der kan og vil bidrage til Danmark, siger Kristian Jensen og tilføjer:

- Det er ret vigtigt for en række af vores virksomheder, at de har en nem og enkel adgang til kvalificeret arbejdskraft.

- Så det er vi sådan set enig med regeringen i. Vi har så drøftet, hvad der skal til for at sikre, at der er en nem adgang, lyder det fra Venstres næstformand.

Kristian Jensen nævner også, at oppositionspartiet vil kigge på at lave et system, der gør det mere enkelt for virksomhederne at sikre sig, at den arbejdskraft, de ansætter, også har de rigtige arbejdstilladelser.

- Det skal regeringen så lige tænke over, hvordan den kan imødekomme det, siger næstformanden og fortsætter:

- Omvendt er vi også klar til at sige, at hvis man alligevel ikke følger reglerne, så skal der være en straf og en konsekvens, der kan mærkes. Og det er en balance, som vi skal se, om vi kan finde i aften, siger Kristian Jensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip