Venstre uforstående over for partifælles nulvækst-tvivl

Det afgående folketingsmedlem Eyvind Vesselbo (V) har lørdag opfordret sit eget parti til at fremlægge en klar plan for, hvad det vil betyde at indføre nulvækst i den offentlige sektor.

Det skaber forvirring hos Venstres næstformand, Kristian Jensen, der mener, at man har fremlagt meget konkrete svar om sine nulvækst-planer.

- Jeg kan ikke forstå, at Eyvind efterlyser klare svar. Hvis han har fulgt med det seneste år i Venstres folketingsgruppe, så vil han have hørt diskussionerne omkring udgiftsstoppet og effektiviseringer i den offentlige sektor, siger Kristian Jensen.

- Og det er jo heller ikke ret mange dage siden, at vi præsenterede et politisk udspil, hvor vi blandt andet omprioriterer 20 milliarder fra asylområdet og udviklingsbistanden. Af dem vil vi bruge 16 milliarder på ældre og på sundhed.

Venstres plan er, at den offentlige sektor ikke skal tilføres en ekstra penge i fremtiden. Til gengæld vil partiet hvert år øge de offentlige udgifter med det, der skal til, for at følge med lønstigninger og prisstigninger.

- Så jeg forstår ikke bekymringen om, at man ikke skulle kunne holde niveauet i den offentlige sektor. For det er lige præcis, hvad et udgiftsstop giver mulighed for, siger Kristian Jensen.

Også Socialdemokraternes finansminister Bjarne Corydon kritiserer lørdag Venstre for ikke at melde klart ud om sine planer. Men Kristian Jensen afviser kritikken.

- Vi har håndteret eventuelle udgifter ved at sige, at det skal være muligt at omprioritere inden for den offentlige sektor. Vi har konkret peget på, at man skal flytte penge fra asylområdet og udviklingsbistanden og i stedet bruge flere penge på ældre og sundhed, siger Kristian Jensen og fortsætter:

- Det kan godt være, at Socialdemokraterne er uenig i, at man skal spare på asylområdet og på udviklingsbistand. Men de kan ikke komme og sige, at vi ikke har en helt konkret finansiering.

/ritzau/

 

Dagens Gossip