Venstre undrer sig over finansiering af miljøplanen

Tirsdag fremlægger miljøminister Kirsten Brosbøl sin vand- og naturplan. Blandt andet vil hun fremlægge en reducering af den mængde af kvælstof, som landbruget må bruge.

Det og en række andre restriktioner på landbruget får Venstres miljøordfører op af stolen.

- Jeg kan se, at nogle af de midler, som miljøminister Kirsten Brosbøl bruger, er midler, der kommer fra hektarpræmier i landbruget. Vi har før talt om, at de skulle bruges til at forbedre landbrugets konkurrenceevne, siger Henrik Høegh.

- Det vil sige, at de skulle bruges til at lave målrettet kvælstofregulering, de skulle bruges til at lave ammoniak-reduktioner på nogle af staldene. Der kan vi se, at de nu er brugt på natur og meget andet. Det er vi ikke enige i.

Henrik Høegh mener generelt, at landbruget er spændt for hårdt for i forslaget. I stedet savner han hjælp til landbruget.

- Der er ikke én arbejdsplads, der er ikke bare en smule vækst i det her forslag. Derimod må vi sige, at et erhverv, der er i knæ, pålægges flere restriktioner. Det vidner ikke om en fantastisk situationsfornemmelse fra ministerens side, siger Henrik Høegh til Ritzau.

Han forestiller sig i stedet, at man fandt finansieringen et andet sted.

- Vi har øvrige landdistriktsmidler. Vi har 800-900 millioner i en landdistriktskasse.

Modsat er Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen, forundret over, at regeringen ikke har større ambitioner på området.

- Det ville være mere rimeligt at kritisere regeringen for at svigte naturen og miljøet. Før valget var VK's målsætning om reduktion af kvælstofudledningen helt utilstrækkelig. Nu leverer man ikke engang det, VK-regeringen sagde, de ville nå, siger han.

- Det er ærgerligt og skuffende.

/ritzau/

 

Dagens Gossip