Venstre: Vi vil bruge flere penge på kræft

Venstre vil have en kræftplan fire og spytte i alt én milliard kroner mere i sundhed i 2015, mens regeringen kun øger budgettet med 600 millioner kroner næste år.

Det siger Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, om regeringens sundhedsaftale til halvanden milliarder kroner med SF og Enhedslisten og en sundhedspakke for årene 2015 til 2018 til fem milliarder kroner.

- Vi har afsat én milliard ekstra til sundhedsområdet i 2015. Da har regeringen og støttepartierne brugt 600 millioner kroner. Der er væsentlig forskel på vores ambitionsniveau. Jeg er skuffet over, at man ikke har større fokus på kræftområdet med en kræftplan fire, siger Sophie Løhde.

I regeringens sundhedspakke går 1,1 milliarder kroner til bedre kræftbehandling. Regeringen har kritiseret, at Venstres sundhedsudspil kun gælder for 2015, så der ikke er afsat penge til flere år.

Det afviser Venstres sundhedsordfører.

- Vores løft af sundhedsvæsnet er selvfølgelig varigt. Vi kommer ikke til at tage to skridt frem for så bagefter at tage et skridt tilbage. Vi ønsker at styrke sundhedsvæsnet i 2015, men så sandelig også fremadrettet, siger Sophie Løhde

Hun mener, at VK-regeringen markant styrkede kræftområdet og gav patienter behandlingsgaranti for flere sygdomme.

Venstre vil som regeringen fjerne ældre patienter fra hospitalsgangene, når kommuner som København ikke hjemtager deres færdigbehandlede borgere, siger hun.

- I Region Syddanmark kan man gøre det så markant bedre end i Region Hovedstaden. Derfor må man lære af kommuner, som godt kan finde ud af det. Desuden skal kommuner, som sakker agterud, have et yderligere økonomisk incitament til at oppe sig, siger Sophie Løhde.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip