Venstre vil bruge 45 millioner på flere praktikpladser

Alt for mange unge står uden praktikplads, og derfor foreslår Venstre at afsætte 45 millioner kroner på næste års finanslov til at skabe flere pladser.

Pengene skal gå til at skabe flere kombinationspladser, hvor eleverne veksler mellem skolepraktik og virksomhedspraktik.

Det fortæller Venstres næstformand, Kristian Jensen.

- Næsten 7000 unge mennesker står uden praktikpladser, og det er en forværring i forhold til sidste år. Vi tager derfor initiativ til at skabe flere praktikpladser, og hvis man får brugt pengene rigtigt, kan det skabe rigtig mange praktikpladser, siger han.

De 45 millioner kroner skal gå til erhvervsskolerne, der ifølge Kristian Jensen skal have "flere muskler" til at skabe flere praktikpladser.

Venstre ser gerne, at eleverne i højere grad kombinerer kortere uddannelsesaftaler ude i virksomhederne med praktikophold på skolerne, hvis virksomhederne ikke har råd til at lave en hel uddannelsesaftale.

- Efter at regeringen fjernede praktikpladspræmien, er det blevet dyrere at tage lærlinge ind, så hvis virksomhederne ikke kan tage en hel lærling ind, så kan de måske tage en halv eller en tredjedel ind. Men det kræver nogle penge til at fordele, hvem der gør hvad, siger Kristian Jensen til Ritzau.

Praktikpladspræmien gav ind til udgangen af 2013 virksomhederne et tilskud, når de tog lærlinge ind, men Venstre vil ikke foreslå en genindførsel af ordningen, da der ikke er "uanede ressourcer".

Kristian Jensen peger på, at Venstre også foreslår at forlænge boligjob-ordningen, så den også gælder i 2015. Ordningen skabte ifølge Dansk Byggeri 400 praktikpladser inden for byggeriet sidste år.

Venstre vil mandag klokken 13 offentliggøre de fulde detaljer i partiets finanslovforslag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip